Имаме много насоки. Разследването тече. Това обяви вицепремиерът и министър на

...
Имаме много насоки. Разследването тече. Това обяви вицепремиерът и министър на
Коментари Харесай

Демерджиев: Има заподозрени за атентата срещу Гешев

Имаме доста насоки. Разследването тече. Това разгласи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година след заседание в Министерски съвет.

„ Очевидно е, че равнището на сигурност на колите и техническите средства на Националната работа за охрана трябва да бъдат повишени, тъй като решаващото тук е бронировката на автомобила, употребен от основния прокурор. Това е автомобилът с най-хубавата отбрана, с който НСО разполага. Именно тази добра отбрана е довела до това взривното устройство да не пробие автомобила “, съобщи той

„ Безспорно е, че НСО би трябвало да бъде снабдена както с очаквания съвременни коли – последният, който се употребява, е разполагаем от 2012 година, което е неприемливо, по този начин и съвременни механически средства, които да обезпечат сигурността на охраняваните лица “, сподели още той.

„ Сформира се работна група със заповед на премиера. Нейните задания ще бъдат както да обединим цялата информация на службите за сигурност, с цел да се стигне до причинителите и вероятно поръчителите на гърмежа, а и да се избегнат сходни случаи в бъдеще “, разясни той.

„ Има обвинени, не мога обаче да изпадам в детайлности “, разгласи той. Той разясни, че няма данни да е изтекла информация, само че и това се ревизира.

„ Няма потърпевши. Ако това е бил елементарен автомобил и е имало непосредствено попадение, биха били изумени пасажерите. Н равнището на отбрана е доста високо и да е имало тъкмо попадение, не би предизвикало вреди на пасажерите в купето “, сподели още Демерджиев.

Той удостовери, че основният прокурор не е бил самичък, само че не пожела да разяснява дали е бил със фамилията си.

„ Разследването се води от прокуратурата и следствието. Всички оперативни служби в Министерство на вътрешните работи работят, с цел да се открият отговорните “, добави още той.

„ Всяка опасност, отправена до общественик от ранга на основния прокурор, който е под защита от НСО, са тествани деликатно от всички служби, без значение каква е сериозността на опасността. Всички такива са проверявани през годините “, безапелационен е той.

По думите му това е опасност към държавността, само че не се дължи на деяние или безучастие от страна на кабинета: „ Добре е политическите сили да си дадат сметка, че НСО би трябвало да бъде оборудвана с оптимално съвременна техника, тъй като всяко посягане против охранявано от службата лице е посягане против държавността. “

„ При всеки атентат или опасност за подобен подхождаме с нужната съвестност. Целият запас на страната е впрегнат сега “, удостовери още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР